Spirituális forradalom, világvége, paradigmaváltás, lehetőség(?)

2015 07/22

Emlékeztek még a Nulladik típusú találkozásokra? Déri Jánosra? Az UFO lázra, paranormális jelenségekre és a parafenoménekre? Tombolt az Agykontroll, koncentráltan meredtünk a kiskanálra, hátha meggörbül.
Divatos hóbort, vagy bátor nyitottság? Mindenki eldöntötte, hogy legyint, vagy duzzog a paradivatra. Viszont mint minden, ez a csoda sem tartott örökké. Az alfa állapot belesimult a hétköznapokba.

Aki rákapott a bódító rezgésekre és hullámokra, megtapasztalta jótékony hatását, az gyakorolta és gyakorolja a mai napig.

Része az életének, mint a jó kaja, a kényelmes ágy, a minőségi ruházat. Mint minőségi lelki élet. És már nem beszél róla. Mert természetes.

Aztán teltek múltak az évek. A parafenomének kimentek a divatból, helyette azonban megjelent egy új hullám. Minden ezo és spirituális lett. Rezgést figyelünk, energiákat küldünk, lökjük a pozitív mondatokat. Divatból? Vagy tényleg volt egy filmszakadás, világvége, teljes paradigmaváltás, leköszönt a racionalitás és nyert a lélek energiája és a közös tudat?

Ha végignézem az elmúlt 25 évet, (amióta én foglalkozom az élet kevésbé kézzelfogható részével), azt látom, hogy az emberek egyszerűen csak eszközöket keresnek. Migrénre gyógyszert, vagy meditációs technikát, refluxra tablettát, vagy életmódváltást, narancsbőrre masszírozó gépeket, vagy mozgást. Mindenki másban hisz. Rengeteg alternatívát kínál a világ. Csak győzzünk válogatni!

Kétségtelen, hogy 25 évvel ezelőtt még simán „lehülyeségezték”, ha például a transzcendentális meditációról beszéltem. Meg kellett válogatnom, ki előtt hozom szóba a szkeptikusok által már-már kínos témákat.

De szerencsére, divat, szkeptikusok, túlreagálók ide, vagy oda, észrevétlenül az élet részévé válik az az eszköz, ami minden korban, annak stílusa, kommunikációja, vérmérséklete szerint felüti a fejét amióta a világ világ. Lélektudatosság, önismeret, spiritualitás.

Ha feszült vagy és elmész futni, jó eséllyel kiüríted magadból a stresszt. Ha feszült vagy, leülsz és végiggondolod, mi a pillanatod negatív alapja, jó eséllyel képes leszel elengedni. Mert felismerted. Hát nem ez a lényeg?

De hogy éhség ellen valami gyorskajával reagálsz, vagy megadod a módját és gasztrokalandra indulsz, ugye nem mindegy. A spirituális kaland, a belső utazás pedig ennél talán még izgalmasabb.

Hogy miért írtam le mindezt? Ma hajnalban a hűs teraszon írtam. Csodálatos, csillagos ég alatt. A család bent aludt, a falu csendesen szuszogott, csak néha morgott fel egy-egy kutya a környéken. Néztem a pulzáló aranyport az égen és elvesztem benne. Az Egészben. Az Életben, ami egy izgalmas kaland. Vagy csak illúzió???

Barbara

Egy hozzászólás a(z) “Spirituális forradalom, világvége, paradigmaváltás, lehetőség(?)” bejegyzéshez

 1. Felébredés „történt” amit úgy lehetne szavakban közölni: felismerés. Felismerés arról, hogy az álom és az álmodó EGY. Nincs szeparáció. Az álom vége az álmodó vége. A felébredés a történés ellentéte. Tehát megszűnik történni az, ami soha nem történt. A következő sorok senkinek sem szólnak és már eleve azok amik:

  Amiről a beszéd történik nem lehet megérteni. Amire a beszéd mutat azt nem lehet látni. A „tudás” a „tudás” mögé a „nemtudásra” mutat. Vagyis a tudás véges szavakkal a végtelenbe mutat. „Amire” mutat az ugyan az mint „amivel” mutat. Az üzenet írója és az olvasója egy. „Ami” ír „itt” az „ért” ott. Ha az üzenetet mégis valaki olvasná: az üzenet nem neked szól. Számodra itt nincs semmi. „Te” nem létezel. Az üzenet célja céltalanságában, értelme értelmetlenségében, esszenciája ürességében teljesedik. Szavak. Felébredés. Megvilágosodás. Minden egyszerre üres és teljes. A véges végtelen és a mozdulatlan mozgás egysége….azaz „nem kettő”-ssége. Az „Én” nem tett semmit, hogy a valóság láthatóvá váljon. Mégis: csak a „valóság” az ami „van”. Minden abból indul ki és oda tér vissza. A „valóság” látása nem képesség, vagy gyakorlás eredménye. Nincs gyakorlat vagy meditáció, nincs út ami elvezet. De mégis amiről az írás történik az az út, amire még senki nem lépett rá és még soha senki nem hagyta el.

  Másképp:
  -soha senki nem világosodik meg.
  -csak megvilágosodás van.

  -soha senki nem ébred fel.
  -csak felébredés van.

  Ezek a mondatok egy irányba mutatnak.

  ÜZENET: AMI „TÖRTÉNIK” AZ MINDEN. ÉS AZ NEM TÖRTÉNIK SENKIVEL. DE MÉGIS SOHA NEM TÖRTÉNIK ÉS NEM TÖRTÉNT SEMMI. A SZEPARÁCIÓ CSAK ILLÚZIÓ. VISSZHANG. EGY HELYESEN FELTETT KÉRDÉS ESSZENCIÁJA ÖNMAGA VÁLASZA….

  TUDAT=ISTEN=ÉLET=HALÁL=ILLÚZIÓ

  kapcsolat:

  nondualitas@protonmail.com

  Elérhetőség csak úgy, ha esetleg ott megjelenne kérdés.

  Ui: Mintha történt volna valami. Ez így nem helyes mert valójában megszűnt történni valami ami soha nem történt. Szóval az, hogy történt valami sem „nem-igaz”, sem nem „nem-igaz”. A „hiányzó” láncszem a felszabaduláshoz és ezzel egyszerre közölhetetlen. Csak mutatni lehet és akinek van „füle” hallja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük