Porlik, mint a szikla

  • Home
  • /Porlik, mint a szikla

Porlik, mint a szikla

2017 késő őszén jelent meg hetedik regényem, a Porlik, mint a szikla:

Ilont és két testvérét egészen a magyar fővárosig menekíti Székelyföldről az édesapjuk. Talán az emlékek elől, hogy feledni tudják a borzalom éjszakáját, hogy végre elhallgattassák az ablakba újra és újra leszálló, halálhírt hozó kuvik hangját. Az ország gyásznapját követő hajnalon, a félrevert harangok zúgása közepette hagyják el az ezeréves “szülőhazát”. De nemcsak ellehetetlenített életük roncsait viszik magukkal a szekéren, hanem egy súlyos családi titkot is a szívükben.

Ilon mélyre, nagyon mélyre temeti a titkot és a múltat, évtizedekig nem beszél róla. Sem a lányának, sem az unokájának, Amandának. Akit egyébként nem is érdekel a család története, nem akar tudni a múltról, lázad a hagyományok ellen. Sikeres, jól kereső közgazdászként csak a jelenben, s csak a pillanatnak él. Aztán a városszéli villa mellett lakópark nő ki a földből, új emberek érkeznek, új ismeretségek kötődnek, új barátságok szövődnek, kizökkentve Amandát megszokott, uniformizált életéből. Egy napon rádöbben, milyen keveset tud Ilon mamáról, a családjáról és önmagáról is. Most már kész meghallgatni nagyanyja történetét. És akkor Ilon mama mesélni kezd. Feltámad a múlt, megelevenednek az emlékek, amelyeknek a nyomába eredve Amanda nemcsak a család békéjéhez nélkülözhetetlen igazságot, hanem a szerelmet és saját jövőjét is megtalálja.

Sorsfordító történelmi események, legendák, hagyományok, egy család több generációjának évszázadon átívelő megindító és elgondolkodtató históriája.

Sajtó:

KÉPMÁS: megnyitás

Petrőczi Éva: megnyitás

KULTURPARA: megnyitás

BDPST24.hu: megnyitás

MarieClaire: megnyitás

CentrumTV: megnyitás

M5 Hétvégi belépő: megnyitás

Zizz.hu: megnyitás

Info Rádió: megnyitás

Székesfehérvár, Vörösmarty Társaság: megnyitás

Fehérvár TV: megnyitás

Oláh Andrea TrendFM: megnyitás

Tükör és Irodalom: megnyitás

Hatoscsatorna: megnyitás

maszol.ro: megnyitás

Főtér: megnyitás

Könymoly: megnyitás

Egy lány blogja: megnyitás